Nerja, Costa del Sol Málaga

Costa del Sol

Gemeente Nerja in Málaga

Nerja is een gemeente in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië met een oppervlakte van 85 km2. In 2007 telde Nerja 20.796 inwoners. Nerja ligt aan de kust van de Middellandse Zee, ruim 50 kilometer ten oosten van Málaga en vormt de oostelijke uitloper van de Costa del Sol. In Nerja is zo’n 16 kilometer strand te vinden. Watersport en toerisme zijn dan ook belangrijke bronnen van inkomsten.

Daarnaast is Nerja bekend vanwege het Balcón de Europa, een promenade in het centrum bovenop een klif die de zee in steekt. Ten oosten van de stad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen, van elkaar gescheiden door kliffen en andere rotspartijen.

Cueva de Nerja

Even buiten Nerja liggen druipsteengrotten (Cueva de Nerja) waar vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo’n 20.000 jaar oud zijn gevonden.

Het klimaat van Nerja wordt ook wel het beste van Europa genoemd. Dit komt doordat de achterliggende bergen zorgen voor een nivellerende invloed op de temperatuur, in zowel de winter als in de zomer.

Cuevas de Nerja

Voorwaarden