Nerja en zijn omgeving

Alhambra

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.

Alhambra
Sierra Nevada

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een gebergte in de Zuid-Spaanse regio Andalusië dat behoort tot een verzameling bergketens die de Betische cordillera worden genoemd. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen.

Ronda

De stad Ronda heeft drie bekende bruggen die over de rivier Guadaleví en diepe kloof El Tajo lopen. Doordat Ronda tot één van de oudste steden van Spanje behoort, heeft de stad enorm veel cultuur en geschiedenis. Ronda ligt in een bergachtig gebied dat 2500 meter boven de zeespiegel is en ongeveer 100 kilometer van Málaga. Met een bevolking van 36.000 mensen is Ronda een van de bezienswaardigheden die u echt gezien moet hebben als u in de buurt bent.

Ronda
Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana is een van de best bewaard gebleven Moorse plaatsjes van heel Andalusië. Het ligt op een heuvel (veel klimwerk dus, maar de restaurants zijn daar goedkoper en de vergezichten kosten niets). Het kleine oude centrum met z’n schilderachtige straatjes is prachtig gerenoveerd. Ondanks dat het dorpje best veel toeristen trekt, lijkt de tijd hier stil te staan.

Marbella

De stad Marbella en Puerto Banús wordt nog steeds gezien als mondaine badplaats aan de Costa del Sol. Er zijn veel elegante restaurants en luxe winkels. Doordat er veel welgestelde mensen wonen of op vakantie gaan in Marbella, zij er veel prestigieuze villa’s en grote appartementen te vinden. Wie graag een balletjes slaat op de golfbaan, heeft keuze genoeg in Marbella. Wie eens wat anders wil doen heeft ook keuze genoeg in deze fantastische badplaats. Denk eens aan een bezoek het oude historische centrum van Marbella.

Marbella
Gibraltar

Gibraltar

De meeste bezoekers die voor de eerste keer naar Gibraltar komen, houden het bij een aantal hoofdattracties en combineren dat met wat vrije tijd voor “tax free shopping” in Gibraltar’s winkelstraat “Main Street”. De meeste toeristen van dagexcursies uit Spanje en bezoekers die de Rots liever al wandelend leerden kennen, zullen deze plaatsen dan ook zeker herkennen.

Voorwaarden